Informativa      Aracneeditrice.it si avvale di cookie, anche di terze parti, per offrirti il migliore servizio possibile. Cliccando 'Accetto' o continuando la navigazione ne acconsenti l'utilizzo. Per saperne di più
Accetto
Estratto da
AIDAINFORMAZIONI
Rivista di scienze dell’informazione (Numero speciale)

L’etichettatura alimentare e le indicazioni nutrizionali e sulla salute nei regolamenti dell’UE. Aspetti linguistici e terminologici in una prospettiva multilingue
The present study locates itself within the field of food safety and commerce and examines a technical and normative corpus, which is focused on food labelling and nutrition and health claims. In particular, this research investigates eu norms and regulations on food labelling and nutrition and health claims in Italian, English and French. The aim is to identify terminological aspects and translation issues related to the multilingual and interdisciplinary features of these documents through a linguistic and terminological approach. Starting from a multilingual parallel corpus that collects a selection of eu regulations on nutrition and health claims, a comparative and contrastive analysis is proposed, aimed to examine terminological, morphological and lexical features, as well as translation aspects.
pagine: 41-63
DOI: 10.4399/97888255216343
data pubblicazione: Settembre 2018
editore: Aracne